fbpx
+385 99 4967 531 info@cosmicproduction.hr

Dentelli Great Gatsby Party – DJ Matthew Bee i Cosmic Foto

...
"

Start reading

Kako organizirati odličan Great Gatsby Party

Organizacija tematskih zabava je uvijek zabavnije i zahtjevnije, a jedna ideja koja ne izlazi iz mode je Great Gatsby Party tj tema. Lude 1920-te su nepresušan izvor inspiracije za tematsku zabavu, od ekstravagantnog dekora prostora do flapper mode koji je naziv za djevojke iz te ere koje su nosile kratke suknje, bob frizure i slušale su Jazz. Upravo je to bila glazba koja je označavala bunt u tim godinama kao što su to novi žanrovi kroz neka druga vremena. 

Gatsby era je karakteristična i po Art Deco dizajnu, geometrijskim oblicima i zanimljivom paletom boja. 

Osim vizualnog, glasna glazba i divlje zabave su isto tako bile ispunjene različitim gostima, od gangstera, političara i femme fatale, filmskih zvijezda i svakakvih korumpiranih likova koji su se rame uz rame zabavljali u doba prohibicije 1920-ih.

Kako bi podijelili dio optimizma i avanture ovog doba i stvorili vremeplov koji uzima najbolje elemente zabava iz te ere i dovodi ih u novo doba pripremili smo mali popis stvari koje trebate uzeti u obzir.

Najbolje što su 1920-te mogle ponuditi možemo rekreirati sa šampanjcima i koktelima, dekoracijama, plesačicama i showmenima i saksofonistima, live bandom i DJ-em.

Upravo je Dentelli organizirao jedan takav događaj na kojemu smo rado pristupili sa našim DJ Matthew Bee i Cosmic Foto team-om.

5 Stavki Koje Definiraju Gatsby Party

  1. Lokacija

Kao i sa svakom dobrom organizacijom, lokacija je prva stvar na koju morate pripaziti. Dovoljno prostora za dekoracije, ples i mjesto gdje ljudi mogu doći do hrane i pića su osnova svega. Kada imate dobru bazu kao što je starija zgrada i prostorija ili “idealno” nešto što je izgrađeno 1920-ih i dobro održavano onda možete sa puno manje dekora postići dobar efekt.

Geometrijski oblici u arhitekturi će dati izražaj eventualnom namještaju, plesnom podiju i ornamentalnim lusterima koji će podići vaš prostor. 

Da pojednostavnite stvar, osim plesnog podija i eventalnog šanka, sami prostor može imati jedan centralni ornament s kojim se uzvanici mogu fotografirati i na taj način odmah biti u Great Gatsby raspoloženju za ostatak večeri.

  1. Dress Code

Dress Code Dame Great Gatsby

Outfit 1920-ih i izgled kojim su se karakteristične dame tog vremena krasile se zove flapper. Flapper haljine su kratke, bez rukava i lepršave i pune resica. Tipični dodaci su perjanice, biserne ogrlice i neizostsavni cigaršpic. Mogu se i pronaći tijare sa dijamantima ili zlatne narukvice i sl. 

Dress Code Gospoda Great Gatsby

Gospoda iz 1920-ih kao što je bio Jay Gatsby se nazivaju dapper. Ukratko dapper stil je prezentacija gentlemen-a u najboljem svjetlu. Oxfordske cipele, odijelo i prikladni šešir jer za to vrijeme rijetko se moglo pronaći muškarca koji ne nosi šešir.

  1. Dekor

Ovisno o veličini i konfiguraciji prostora možete se poigrati sa raznim detaljima u dekoriranju prostora. Geometrijske linije zlatne i crne boje će biti dobra baza za početak. Srebreni i zlatni baloni za napuhavanje će dobro maskirati potencijalne rupe ili moderne stvari koje treba prikriti.

Ovisno o prilici, baloni sa porukom u stilu Sretan Rođendan i sl. će biti dobar dodatak. Boce sa šampanjcima ili čak piramida od čaša će sigurno biti mjesto kojeg će svi htjeti uslikati.

Svijećnjaci, konfeti, i zavjese od zlatne folije i bijela nojeva pera će ukrasiti potrebne površine. 

Razmislite o dekoriranju i jednog kutka u kojem će se uzvanici slikavati, kao što je wall of fame.

  1. Pozivnice

Prava zabava počinje kada primimo dobru pozivnicu na tematski događaj. Tada znamo da kreće priprema i imamo se čemu veseliti kada imamo sve potrebne informacije o eventu. 

Sama pozivnica može biti u bilo kojem formatu, iako dobro dekorirano pismo može imati najbolji efekt. Kod Dentelli Great Gatsby Party-a smo napravili jednu varijantu video i foto pozivnice koja se lako može poslati na Messenger, Whatsapp ili objaviti na društvenim mrežama.

  1. Glazba

Naravno sama glazba mora biti prikladna dobu. Nemojte se bojati da zato što se era zove doba Jazza  da je ta glazba dosadna ili usporena. Upravo je Jazz bio žanr koji je u to vrijeme pomicao granice, kao što su poslije to činili Rock ‘n’ Roll ili Elektronska glazba u modernim vremenima.

Upravo se za ovaj glazbeni dio možemo i mi pobrinuti sa našim DJ Matthew Bee-om koji ne samo da pušta pomnu selekciju plesnih hitova koji će sigurno zadrmati plesni podij, već i izgleda kao i gangsterski DJ iz Great Gatsby ere. 

DJ-a možemo upotpuniti i sa performanskom saksofona, a isto tako možemo i angažirati live Jazz band koji će doprinjeti samom izgledu eventa sa još većom dozom autentičnosti tom vremenu.

Najbolje od svega kod organiziranja tematskog Great Gatsby party-a je što možete prepustiti dio posla profesionalcima i napraviti odličan tematski party na koji će svi htjeti doći, baš u stilu Great Gatsby-a.

Mi smo Cosmic Production, obiteljska tvrtka iz Splita i specijaliziramo se za DJ evente, produkciju i marketing. Javite nam se putem maila ili telefona i podijelite s nama svoju ideju, a zajedno ćemo je ostvariti.
Pogledajte u fotogaleriji na linku kako je izgledao Dentelli Great Gatsby u suradnji sa Cosmic Production.

0 Comments

Submit a Comment

Pick your next post