fbpx
+385 99 4967 531 info@cosmicproduction.hr

Misli Lokalno DJ-eluj Globalno Cosmic Production Beatport

...
"

Start reading

Počeli smo se portati na Beatport, Cosmic Production Beatport

Kako već sam naslov kaže, Cosmic Production Beatport je DJ kanal, tj. stranica. Počeli smo dodavati događaje kako bi nas nova publika mogla pratiti preko društvenih mreža. Bliži nam se zima i nadamo se da će nas Beatport zagrijati za otkrivanje, dijeljenje i trgovanje glazbom online.

Američka tvrtka koja je vlasnik Beatporta postoji od 2004. godine, a nagli rast doživljava 2014. godine u širenju publike na EDM (electronic dance music) kada počinje pokrivati i vijesti iz kulture uz novu funkcionalnost platforme, strujanje glazbe na zahtjev, tj. on-demand streaming.

Problemi su nastali i tako je Beatport 2016. godine skoro prodan pred bankrotom vlasničke tvrtke. Ukidanje streaminga i fokus na srž svojih usluga što je oduvijek bila prodaja glazbe online Beatport nastavlja sa radom i sredinom 2017. Cosmic Production se uključuje u priču.

 

Cosmic-Production-Beatport-Misli-Lokalno-DJ-eluj-Globalno

Odluka o ovom potezu je djelomično inspirirana sporim ulaskom drugih globalnih servisa na Hrvatsko tržište, kao što su pune funkcionalnosti iTunes tj. Apple Musica i platformi kao što su Spotify. Valja napomenuti i da se u medijima nedavno provlačila priča o gašenju platforme SoundCloud što bi bio stvarno loš događaj za industriju online glazbe. Soundcloud je vrijedna platforma, nadamo se da će ostati.

Soundcloud nema mogućnosti koje Beatport pruža u vidu prodavanja glazbe, ali ima neke druge funkcionalnosti koje su vrijedne i SoundCloud ne treba zanemarivati.

Koliko Para Toliko Muzike

Svaka od navedenh platformi ima neku mogućnost monetizacije, na kraju krajeva primjer SoundClouda je pokazao da i sa dobrim namjerama, održivi razvoj tvrtke mora postojati, inače se riskira gašenje čitave platforme.

Isto vrijedi za ostale tvrtke, ovim putem vas pozivamo da pokažete svoj interes za više stvari, pa tako, ako ste glazbenik ili autor, pošaljite nam poruku, rado ćemo vas saslušati, uživo i online. Prijavom u Cosmic Production možemo ostvariti kvalitetnu suradnju na domaćoj i međunarodnoj glazbenoj sceni. Cosmic Production Beatport nam daje mogućnosti da stvaramo chartove, objavljujemo autorska djela, dodajemo SoundCloud zapise ili Youtube video.

Ako niste glazbenik, podržati možete vaše favorite na Beatportu, SoundCloudu, Youtubeu ili ostalim platformama. Podijeliti, komentirati i označiti objave ili pjesme da vam se sviđaju pomaže autorima da nastave stvarati. Podržimo autore zajedno.

Ako ste prvi puta ovdje pogledajte naše audio usluge ili sve usluge. Kontaktirajte nas s upitom i odgovoriti ćemo na sva pitanja.

Posjeti naš Beatport

 

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Pick your next post